Alle laatste nieuws uit Griekenland
Griekse eilanden


Dodekanesos eilanden

Ionische eilanden

Eilanden N.O-Egeische zee

Eilanden Evia & Sporaden

Eilanden Cycladen

Argosaronische eilanden


Algemene informatie

Luchthavenszonvakanties Griekenland

Nieuwe koffer Nodig?
Handbagage koffer
Samsonite Reisbagage
De nummer 1 in reiskoffers
Reistassen
Stevige en functionele reistassen
Rimowa koffers
Rimowa duurzame koffers, licht van gewicht
Rugtassen
Aluminium Koffers

6 mei 2009

Pedaalboot gesignaleerd in Griekenland

Op zondag 3 mei 2009 begonnen Alex Mutsaars, Matthijs Houben en Mark de Vries aan hun ruim 4500 km lange reis per waterfiets vanuit de Olympische stad Pireus (Athene) terug naar Amsterdam.

Gisteren (5 mei) werden zij gesingaleerd in het Corinth kanaal in Griekenland (zie foto)

Van deze 4500 km reis is ruim 2500 km waterfietsen over open zee. Een enorme uitdaging, geheel op human power.

Met deze uidaging ondersteunen zij Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor gezinnen met een kind met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte.

De opbrengst van deze sponsortocht zal ten goede komen aan Villa Pardoes, een vakantieverblijf speciaal voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Samen met hun familie kunnen zij hier genieten van een gratis vakantie in een van de acht thema-appartementen, zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space. Alles is er aangepast aan de beperkingen die een dergelijke ziekte met zich mee kan brengen.

De exploitatie van een instelling als Villa Pardoes is natuurlijk een kostbare zaak en voor een groot gedeelte afhankelijk van donaties. Vandaar dat het Biking the Ocean (BTO) Team er alles aan wil doen om door middel van verschillende fondswervingsacties rond het project, een prachtig eindbedrag voor Villa Pardoes binnen te halen.

U kunt eenvoudig w bijdrage leveren door het storten van een donatie op bankrekeningnummer: 51.01.82.453  
     
     
     
     
     
     
     
     


Op vakantie naar de Griekse eilanden 2014

Zie je door de reisorganisatie-bomen naar Griekenland, Griekse eilanden het bos niet meer?

Geen nood wij hebben alle bekende organisaties naar Griekenland Griekse eilanden voor u op een rijtje gezet, zowel direktsellers (alleen online te boeken) en de reguliere reisorganisaties die je zowel online als op een reisbureau kunt boeken.

Meer weten over reisorganisaties naar Griekenland? Kijk dan snel hier!Klimaat en weer Griekenland

weer in Griekenland Griekenland heeft een Mediterraan klimaat met veel zon, milde temperaturen en beperkte regenval. Door de geografische positie, het verschil in hoogte en de verdeling van vaste land en zee, kent het Griekse klimaat veel variatie. Gelukkig zorgt een aangename wind op de eilanden meestal voor de nodige afkoeling.

De warmte is overigens minder benauwend dan in Nederland, omdat er minder vocht in de Griekse lucht zit.

Tussen eind augustus en eind oktober steekt met name rond de Dodekanesos een stevige bries op, dit benvloedt de temperatuur niet.
Kom je net aan, is een petje en goed insmeren geen sinicure. Bij aankomst met het vliegtuig is het uitstappen en verademing, het mooiste gevoel wat je kan hebben, je wordt omringt met warmte.

Wil je de temperaturen voor vandaag weten? Kijk dan even op onze weerpagina


Pasen in GriekenlandFeestdagen Griekenland.

Ondanks het feit dat er een rits nationale officile feestdagen in Griekenland zijn waarbij het hele land vrijaf heeft, moet je weten dat elk Griekse eiland, dorp en stad ook nog zijn eigen feestdagen heeft.

Wil je meer weten over de Griekse feestdagen?
Kijk dan even op Griekse feestdagen 2014.


Stranden Griekenland

De Griekse kust is 16.000 kilometer lang en bestaat voor de helft uit eilanden. Uniek is de grote diversiteit van het kustlandschap.

Uitgestrekte zandstranden, kleine baaien en inhammen, duinen, wetlands, kusten met kiezels en grotten omgeven door grillige rotspartijen.

De Griekse stranden zijn ook erg populair vanwege het heldere, blauwe water. Niet voor niets kregen 404 stranden en 5 jachthavens in Griekenland de prijs Blue Flag.

Veel stranden hebben de nodige faciliteiten. Ligstoelen met parasols, allerlei winkeltjes, cafs, gezellige barretjes en restaurants. Verder bieden strand en zee meer dan zonnebaden en zwemmen. Zoals een jet-ski huren of een ritje op een band of banaan achter een boot. Veilig ontspannen onder het toeziend oog van de strandwacht.

Genieten van de natuur zonder de aanwezigheid van veel medetoeristen? Ga naar de rustige, ongerepte kusten. Vrijwel alle gebieden zijn toegankelijk.


Scooter huren in Griekenland, goed om te weten!

scooter huren in GriekenlandDe bestuurder van een bromfiets moet volgens de Griekse wet in het bezit zijn van een rijbewijs A (motorrijbewijs) of een bromfietsrijbewijs. De Nederlandse regeling waarmee je met rijbewijs B op een bromfiets mag rijden, kent men in Griekenland niet.

Hoewel een verhuurder meestal akkoord gaat met een Nederlands B-rijbewijs, bestaat de kans dat bij een aanrijding de bestuurder aansprakelijk is zonder dat hij schuld heeft.

Dus als je geen rijbewijs A hebt (motorrijbewijs), zorg dat je in Griekenland dan een bromfietsrijbewijs hebt!


Vanuit Griekenland bellen

Om vanuit Griekenland naar Nederland te kunnen bellen, kiest u +31 en vervolgens het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Bellen vanuit een telefooncel met kaart is het goedkoopste.

Uw mobiele telefoon kunt u zonder problemen gebruiken mits u de mogelijkheid hebt om in het buitenland te bellen of te sms'en.

De telefooncellen van de OTE (De Griekse Telecommaatschappij) zijn de goedkoopste plaats voor lokale en internationale telefoongesprekken. Je loopt een OTE-gebouw binnen en zoekt een vrije telefooncel waar je ongestoord kunt bellen. Als het telefoongesprek is afgelopen betaal je aan de balie. OTE telefoongebouwen zijn open vanaf 08:00 tot 14:00. In openbare telefooncellen bel je met een telefoonkaart (tilekarta). Telefoonkaarten zijn te koop bij kiosken en OTE-kantoor. Ook bij kiosken met een meter kan getelefoneerd worden, lokaal en internationaal.


Maria Farantouri & Yorgos Dalaras in Concert, Carr Amsterdam

Afgelopen zondag 28 juni 2009 gaven Maria Farantouri & Yorgos Dalaras een concert in Carre in Amsterdam. In n woord kippenvel!

Bekijk vier videos van het concert

Videos Samos

Hier vindt je twee videos door mij zelf gemaakt op het eiland Samos mei 2009


Suntip vakanties 2011

SNP(anwb) Griekenland

Oad Reizen Griekenland

Fietsvakanties Griekenland

Vakantiediscounter

Autohuur

Gobest Griekenland

Vakantiestunt

Flextravel